Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street
Αισιοδοξία στη Wall για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Μικρή άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street την Τρίτη, συνεχίζοντας ωστόσο σε επίπεδα ρεκόρ.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, οι δύο μεγαλύτερες οικονομικά χώρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν «την επίλυση βασικών ζητημάτων». Η εφημερίδα Global Times ανέφερε τη Δευτέρα ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά στην πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, με την Κίνα να προτίθεται να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για μια δεύτερη φάση εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ είπε ότι η Ουάσινγκτον βρίσκεται στα τελευταία στάδια για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα αποκλιμακώσει τον 16μηνο εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο. Ταυτόχρονα όμως υπογράμμισε την υποστήριξη των ΗΠΑ στους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ. «Είμαστε στα τελευταία στάδια μιας πολύ σημαντικής συμφωνίας, θα μπορούσαμε να πούμε μιας από τις σημαντικότερες εμπορικές συμφωνίες που έχουν γίνει ποτέ. Πηγαίνει πολύ καλά όμως ταυτόχρονα θέλουμε να δούμε να πηγαίνουν καλά τα πράγματα στο Χονγκ Κονγκ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ επανέλαβε ότι έχει πολύ καλή σχέση με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και αναμένει από αυτόν να διασφαλίσει μια θετική έκβαση στο Χονγκ Κονγκ όπου τα φιλοδημοκρατικά κόμματα κέρδισαν σχεδόν το 90% των τοπικών συμβουλίων στις εκλογές της Κυριακής.

Την Τρίτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,18% στις 28.117,91 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,32% στις 8.647,93 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,20% στις 3.140.40 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider