Wall Street: Σε νέα ιστορικά υψηλά «σκαρφάλωσαν» οι δείκτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Σε νέα ιστορικά υψηλά «σκαρφάλωσαν» οι δείκτες
Σε νέα υψηλά σκαρφάλωσαν οι δείκτες στη Wall Street.

«Ράλι» καταγράφηκε στη Wall Street τη Δευτέρα με τους δείκτες να οδηγούνται σε νέα υψηλά. Οι επενδυτές ότι σύντομα θα υπάρξει μια πρώτη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Global Times ανέφερε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά στην πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, με την Κίνα να προτίθεται να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για μια δεύτερη φάση εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Στα διεθνή σε συμφωνία ύψους 16,2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Tiffany κατέληξε η LVMH, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων. Όπως επιβεβαίωσε η μητρική της Louis Vuitton, θα προχωρήσει με την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας πολυτελών κοσμημάτων.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει μέχρι σήμερα η εταιρεία κατασκευής ειδών πολυτελείας.

Σε κοινή ανακοίνωση, οι δύο όμιλοι αναφέρουν πως «κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Tiffany από τον LVMH στην τιμή των 135 δολαρίων ανά μετοχή. Η συναλλαγή αποτιμά την Tiffany σε περίπου 14,7 δισ. ευρώ, δηλαδή 16,2 δισ. δολάρια».

Ήδη από χθες το βράδυ, πηγές που γνώριζαν το θέμα είχαν δηλώσει πως η Tiffany και ο LVMH πλησίαζαν σε συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονταν από τα μέσα Οκτωβρίου.

Τη Δευτέρα ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,68% στις 28.065,32 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,32% στις 8.632,49 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,75% στις 3.133,58μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider