Οι βρετανικές μετοχές θα είναι η μεγάλη επενδυτική «ευκαιρία» του 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι βρετανικές μετοχές θα είναι η μεγάλη επενδυτική «ευκαιρία» του 2020
Τι προβλέπουν για το βρετανικό χρηματιστήριο Morgan Stanley και Credit Suisse.

Επενδυτικές «ευκαιρίες» στο βρετανικό χρηματιστήριο αναζητούν ολοένα και περισσότεροι επενδυτές, ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου στη Βρετανία και μετά από μήνες υπό-απόδοσής του λόγω της αβεβαιότητας για το Brexit.

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, το επενδυτικό κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο απέναντι στις βρετανικές μετοχές. Μάλιστα, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας δεν διστάζουν, σύμφωνα με το Bloomberg, να χαρακτηρίσουν τις βρετανικές μετοχές ως «την καλύτερη επενδυτική ευκαιρία διεθνώς για το 2020», λόγω της μείωσης του κινδύνου για ένα άτακτο Brexit και των αποτιμήσεων που κινούνται σε χαμηλά 30 ετών.

H Morgan Stanley δηλώνει την προτίμησή της στις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης στο βρετανικό χρηματιστήριο, λόγω των χαμηλών αποτιμήσεών τους. Δεν είναι τυχαίο ότι τα small caps διαπραγματεύονται με discount 35%.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της βρετανικής οικονομίας, οι αναλυτές της Morgan Stanley προβλέπουν ανάπτυξη 0,4% στο πρώτο τρίμηνο του 2020 και ισχυρή ενίσχυσή του έως και 2,3% στο τέταρτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Υποτιμημένες κατά 14% οι βρετανικές μετοχές

Από την πλευρά της η Credit Suisse αναγνωρίζει ότι οι βρετανικές μετοχές είναι κατά 14% υποτιμημένες, επισημαίνοντας πως υπάρχουν περιθώρια ανόδου.

Οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας προβλέπουν πως είναι αναπόφευκτη η λήψη μέτρων για την τόνωση της κατανάλωσης, γεγονός που θα δώσει ώθηση στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Η BlueBay Asset Management προβλέπει τον νικητή των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου, βλέποντας νίκη των Συντηρητικών και κλίμα εφησυχασμού για τους επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider