Οριακή άνοδος στη Wall Street μετά την ομιλία Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακή άνοδος στη Wall Street μετά την ομιλία Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την απόσυρση των δασμών ή τη συνάντηση μεταξύ του ιδίου και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπινγκ ηγετών για τη σύναψη μιας συμφωνία.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street την Τρίτη, μετά την ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ τόσο σε Κίνα όσο και στην ΕΕ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανάφερθηκε στην εμπορική διένεξη με την Κίνα λέγοντας αρχικά πως «θα μπορούσε σύντομα να επιτευχθεί μια συμφωνία, μόνο αν το θελήσουν οι ΗΠΑ» ενώ στη συνέχεια την κατηγόρησε πως δεν «παίζει έντιμα» (cheaters) και δεν θα εκμεταλλεύονται πια τις ΗΠΑ. «Από την είσοδο της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου το 2001, κανείς δεν χειραγώγησε καλύτερα ή εκμεταλλεύτηκε περισσότερο τις ΗΠΑ. Δεν θα πω τη λέξη «εξαπατημένη» αλλά κανείς δεν έχει εξαπατήσει περισσότερο από την Κίνα, θα το πω. Σήμερα κερδίζουμε δισεκατομμύρια από τους δασμούς που πληρώνει η Κίνα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την απόσυρση των δασμών ή τη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών για τη σύναψη μιας συμφωνία με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπινγκ.

Για την επικείμενη νέα αναβολή στην επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως «θα είμαι ειλικρινής, η αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πολύ δύσκολη. Τα εμπόδια είναι τρομερά, με πολλούς τρόπους χειρότερα από την Κίνα».

Οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν με θετικό πρόσημο με τον Dow Jones να κλείνει αμετάβλητος στις 27.691,81 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,16% στις 3.091,86και ο Nasdaq σημειώνει οριακά κέρδη 0,26% στις 8.486,09.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider