Νευρικότητα στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο
Οι φόβοι για πιθανή κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ - Κίνας έριξε τη Wall.

Έντονη ανησυχία επικράτησε στη Wall λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης την Πέμπτη, μετά τις δηλώσεις ενός σύμβουλου του Ντόναλντ Τραμπ για πιθανή κλιμάκωση στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη ο σύμβουλος του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εμπορίου Μάικλ Πίλσμπερι δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος είναι έτοιμος να κλιμακώσει τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα εάν δεν επιτευχθεί σύντομα μια εμπορική συμφωνία, σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post.

«Έχει ο πρόεδρος επιλογές για να κλιμακώσει τον εμπορικό πόλεμο; Ναι, οι δασμοί μπορεί να αυξηθούν περισσότερο. Υπάρχουν χαμηλοί δασμοί που θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 50 ή 100%», φέρεται να δήλωσε ο Μάικλ Πίλσμπερι σε μια συνέντευξή του που επικαλείται η SCMP.

Παράλληλα η Fed ανακοίνωσε την Τετάρτη νέα μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο εύρος των 1,75-2%. Η Fed φάνηκε διχασμένη στην τροχιά και στην πορεία που θα ακολουθήσει σχετικά με τα επιτόκια. Δέκα από τους 17 αξιωματούχους της Fed δεν πιστεύουν πως θα υπάρξει νέα μειώση των επιτοκίων αυτό το έτος, ενώ επτά προβλέπουν σε μια ακόμη μείωση.

  • Δείκτες

Οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν με τον Dow Jones να διολισθαίνει κατά 0,20% στις 27.093,50 μονάδες, ο S&P 500 έμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 3.006,62 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε οριακά κέρδη 0,07% για να κλείσει στις 8.182,88 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider