Το «ράλι» του μαύρου χρυσού οδηγεί σε απώλειες τη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το «ράλι» του μαύρου χρυσού οδηγεί σε απώλειες τη Wall Street
Οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Fed που θα κρίνει την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Η σημαντική άνοδος που καταγράφει η τιμή του πετρελαίου μετά το χτύπημα στις πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας, οδηγεί σε πρώτη τους βασικούς δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα η επίθεση με drones κατά των εγκαταστάσεων της Saudi Aramco, που είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η άντληση ποσότητας πετρελαίου ίσης με το 5% της παγκόσμιας παραγωγής αργού, οδήγησε στο μεγαλύτερο άλμα των τιμών του μαύρου χρυσού από το 1991, αφού Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ιράν και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον είναι «με το δάκτυλο στην σκανδάλη» έτοιμη για αντίποινα.

Παράλληλα οι επενδυτές με το βλέμμα στραμμένο στη Μέση Ανατολή, αναμένουν την κρίσιμη συνεδρίαση της Fed στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου που θα κρίνει αν ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ θα ακολουθήσει τον Μάριο Ντράγκι στην πορεία μείωσης των επιτοκίων και της ποσοτικής χαλάρωσης.

Τη Δευτέρα λίγο πριν τις 17:00 ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,32% στις 27.135,77 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,24% στις 8.157,10 μονάδες, και ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,22% στις 3.000,86 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider