Η Fed «κοκκινίζει» τις ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Fed «κοκκινίζει» τις ευρωαγορές

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Πέμπτη, μετά το περιθώριο που άφησε η Fed την Τετάρτη για άνοδο των επιτοκίων τον Ιούνιο. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται και τα οικονομικά αποτελέσματα των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών.

Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα των αγορών, βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,78% στις 6.270 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση κατά 0,77% στις 10.221 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες κατά 0,81% στις 4.523 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται πτωτικά κατά 0,71% στις 345,83 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Deutsche Bank ενισχύεται κατά 3% λόγω των καλύτερων του αναμενομένου οικονομικών αποτελεσμάτων, ενώ αντίθετα, η Lloyd’s υποχωρεί κατά 2,2% , η BBVA κατά 5,8% και η Airbus κατά 4%.

Στις ανακοινώσεις της το βράδυ της Τετάρτης, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για την αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου τον Ιούνιο, επικαλούμενη τη βελτίωση των συνθηκών στις διεθνείς αγορές, επιχειρώντας, ταυτόχρονα, να καταλαγιάσει τις ανησυχίες για αποδυνάμωση της αμερικανικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider