Βουτία 3% στο Τόκιο δια χειρός BoJ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουτία 3% στο Τόκιο δια χειρός BoJ

Απογοητευμένοι φάνηκαν οι επενδυτές μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας(BoJ) να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια με τις ασιατικές αγορές να παρουσιάζουν μεικτά πρόσημα και τις συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο να ολοκληρώνονται με πτώση άνω του 3%

Αναλυτικότερα ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 624,44 μονάδες, σε ποσοστό 3,61%, και διαμορφώθηκε στις 16.666,05 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,72% στις 2000,93 μονάδες σε αντίθεση με τον ASX200 της Αυστραλίας που κινήθηκε ανοδικά κατά 0,73% στις 5.225,40 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραψε απώλειες 0,66% στις 2.934,29 ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κινήθηκε ανοδικά 0,41% στις 21.448,67 μονάδες.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας κυριάρχησε η απόφαση της τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, κίνηση που διέψευσε τις προσδοκίες της αγοράς για περαιτέρω ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί η ήδη εύθραυστη οικονομική ανάπτυξη.

Το γεν εκτινάχθηκε έναντι του δολαρίου και του ευρώ μετά την ανακοίνωση, με τους επενδυτές να μειώνουν τώρα τα «στοιχήματα» για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της BoJ.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας μείωσε επίσης τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και ανέβαλε για έξι ακόμα μήνες την επίτευξη του στόχου για πληθωρισμό 2%, διατηρώντας ωστόσο την αισιοδοξία της ότι η τάση για την ιαπωνική οικονομία θα είναι μέτρια επέκταση.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε την δέσμευσή της για αύξηση της νομισματικής της βάσης με ετήσιο ρυθμό 80 τρις. γεν, ενώ διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο στο -0,1%.

Το δολάριο υποχωρούσε κατά 2% έναντι του γεν, στα 109,22 γεν, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της BoJ, ενώ πτώση 2% κατέγραφε και το ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 123,72 γεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider