Προσπάθεια ανάκαμψης επιχειρείται στη Wall Street την Πέμπτη, μια μέρα μετά το «μίνι κραχ», που πυροδοτήθηκε υπό τους φόβους μια νέας ύφεσης.

Οι επενδυτές μετά τα ανησυχητικά οικονομικά στοιχεία από τη Γερμανίας αλλά και την αντιστροφή της καμπύλης επιτοκίων στα αμερικανικά ομόλογα εγκατέλειξαν τις αγορές μετοχών σπεύδοντας στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων και στα πολύτιμα μέταλλα.

Παρά την συρρίκνωση κατά 0,1% του γερμανικό ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους και τις προειδοποιήσεις ειδικών για τον κίνδυνο ύφεσης η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν θεωρεί στην παρούσα φάση απαραίτητη μια «δέσμη κινήτρων» για την τόνωση της δραστηριότητας της γερμανικής οικονομίας.

«Αυτή τη στιγμή - ελπίζω και γενικά - δεν βλέπω την ανάγκη για μια δέσμη κινήτρων», δήλωσε η κα Μέρκελ χθες σε εκδήλωση στο Στράλζουντ και τόνισε ότι η αντίδραση θα είναι ανάλογη της κατάστασης, «δεν θα κάνουμε τώρα το τρίτο βήμα πριν από το πρώτο».

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, λίγα λεπτά μετά τις 17:00, o δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,32% φτάνοντας τις 2,849.56 μονάδες. Ο Dow Jones κερδίζει 74 μονάδες (+0,29%) στις 25.552,85 ενώ ο Nasdaq σημειώνει μικρή άνοδο 0,02% φτάνοντας τις 7.774,92 μονάδες.