Από τις 550 μονάδες απώλειας επανέρχεται ο Dow Jones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από τις 550 μονάδες απώλειας επανέρχεται ο Dow Jones
Επανήλθε από μεγάλες απώλειες ο Dow Jones.

Μεγάλες μεταβολές καταγράφει η Wall Street την Τετάρτη, με τον Dow Jones να επανέρχεται από τη «βουτιά» των 550 μονάδων στην έναρξη της συνεδρίασης κλείνοντας τη διαφορά στις 87 μονάδες απώλειας.

Καθοριστικό ρόλο στη νέα πτώση της Wall κατέχει η νέα υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων, που ενισχύει τους φόβους για περαιτέρω επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι επενδυτές φαίνεται να επιστρέφουν σε ασφαλή καταφύγια όπως είναι τα κρατικά ομόλογα και ο χρυσός υπό το φόβο μεγαλύτερης κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας. Ο χρυσός έφθασε στο υψηλότερο σημείο εδώ και έξι χρόνια.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κυμαίνεται στο 1,609% που αποτελεί χαμηλότερο επίπεδο από το 2016. Η περαιτέρω μετατόπιση της καμπύλης αποδόσεων, που αποτελεί το δείκτη παρακολούθησης της ύφεσης, αυξάνει τα σενάρια για το χτύπημα μιας νέα ύφεσης εντός του 2019.

Παρόλα αυτά ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να εξαπολύει επίθεση στην νομισματική στρατηγική που χαράζει η Fed αναφέροντας στο Twitter πως «το πρόβλημά μας είναι πως η Fed είναι πολύ περήφανη να παραδεχτεί το λάθος της που μείωσε πολύ γρήγορα τα επιτόκια και προχώρησε σε υπερβολική σύσφιξη (και ότι είχα δίκιο). Πρέπει να κάνει μεγαλύτερες και ταχύτερες μειώσεις και να σταματήσει τη γελοία ποσοτική σύσφιξη» έγραψε ο Τραμπ.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, λίγα λεπτά μετά τις 21:30, o δείκτης S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,2% φτάνοντας τις 2.875,53 μονάδες. Ο Dow Jones χάνει 87 μονάδες (-0,39%) στις 25.923,92 ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,12% φτάνοντας τις 7.843,65 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider