Απόπειρα ανάκαμψης στη Wall

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απόπειρα ανάκαμψης στη Wall
Τα μέτρα σταθεροποίησης που είναι έτοιμα να λάβει η Κίνα καθησυχάζουν τους επενδυτές την Τρίτη.

Ανοδικές κινήσεις καταγράφονται στη Wall Street την Τρίτη μετά τη χθεσινή συνεδρίαση που ήταν η χειρότερη για το αμερικανικό χρηματιστήριο για το 2019.

Η απρόσμενη κίνηση της Κίνας να «ρίξει» κάτω από το ψυχολογικό όριο του 7 προς 1 το γουάν έναντι του δολαρίου για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, προκάλεσε ισχυρούς κλυδωνισμούς στα διεθνή χρηματιστήρια με την Wall να κατακρημνίζεται μπροστά στην ιδέα της μετατροπής του εμπορικού πολέμου σε νομισματικού.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θέλησε να «σώσει τα προσχήματα» την Τρίτη δημοσιεύοντας στο Twitter πως η αμερικανική οικονομία είναι σε πολύ καλή θέση.

«Τεράστια χρηματικά ποσά από την Κίνα και άλλες περιοχές του κόσμου εισρέουν στις ΗΠΑ για λόγους ασφάλειας, επενδύσεων και επιτοκίων! Είμαστε σε μια πολύ ισχυρή θέση. Πλήθος εταιρειών έρχεται επίσης στις ΗΠΑ. Τι υπέροχο πράγμα να παρακολουθεί κανείς!», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τρίτης, λίγα λεπτά μετά τις 16:30, o δείκτης S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,63% φτάνοντας τις 2.864,03 μονάδες. Ο Dow Jones κερδίζει 173 μονάδες (+0,63%) στις 25.899,13 ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,95% φτάνοντας τις 7.797,59 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider