Η επένδυση που θα αποδειχθεί «σοφή επιλογή» τους επόμενους μήνες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η επένδυση που θα αποδειχθεί «σοφή επιλογή» τους επόμενους μήνες
Τι προβλέπει ο Ray Dalio, ο ιδρυτής του μεγαλύτερου fund του κόσμου, του Bridgewater Associates.

Μια επένδυση αναμένεται να αποδειχθεί «σοφή» επιλογή τους επόμενους μήνες, όσο οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη θα υιοθετήσουν πιο επιθετικές πολιτικές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε υποτίμηση σειράς νομισμάτων και θα προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές στις αγορές και κατ’ επέκταση στην επενδυτική στρατηγική.

Ο Ray Dalio, ο ιδρυτής του μεγαλύτερου fund του κόσμου, του Bridgewater Associates, εκτιμά πως «πλησιάζει η ώρα του χρυσού να λάμψει» τους επόμενους μήνες. Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με το CNBC, ο Dalio, τους τελευταίους μήνες, μεγάλος αριθμός των πλέον επιφανών επενδυτών έχει στραφεί στις μετοχές. Σταδιακά, αυτός ο «συνωστισμός» στις μετοχές θα περιορίσει τις αποδόσεις.

«Θεωρώ ότι όταν θα ξεκινήσει η υποτίμηση της αξίας του χρήματος, προσεχώς, σε συνδυασμό με τις εντεινόμενες έριδες διεθνώς, μόνη ασφαλής επενδυτική επιλογή είναι ο χρυσός», δηλώνει ο Dalio, για να προσθέσει μάλιστα πως «η επένδυση σε χρυσό είναι μια επένδυση που μπορεί να μειώσει το ρίσκο που θα επικρατεί στις αγορές».

Οι προβλέψεις του Dalio έρχονται μόλις δύο εβδομάδες προτού η Fed, η κεντρική αμερικανική τράπεζα, προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της τουλάχιστον κατά 0,25%, μετά από έναν τριετή κύκλο αυξήσεων των επιτοκίων, στο πλαίσιο των προσπαθειών επανόρθωσης της οικονομίας, μετά τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.

«Εν ευθέτω χρόνω οι επενδυτές θα χρειαστεί να αλλάξουν το σκεπτικό τους σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές τους επενδυτικές κινήσεις», σπεύδει να επισημάνει ο ισχυρός άντρας του Bridgewater Associates. «Η υποτίμηση των νομισμάτων θα μειώσει, αναπόφευκτα, την αξία του χρήματος και τελικά θ περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις πραγματικές αποδόσεις για τους επενδυτές», συμπληρώνει.

Ερωτηθείς για το χρονικό ορίζοντα, στον οποίο αναμένεται να συμβούν οι μεγάλες αλλαγές στις αγορές, ο Dalio απαντά: «Δεν είμαι βέβαιος για το πότε ακριβώς θα συμβούν. Θεωρώ ωστόσο ότι η ώρα πλησιάζει…».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider