Γιατί το ελβετικό χρηματιστήριο «σκαρφαλώνει» σε ιστορικά υψηλά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί το ελβετικό χρηματιστήριο «σκαρφαλώνει» σε ιστορικά υψηλά
Το ελβετικό χρηματιστήριο αποτελεί ένα ασφαλές «καταφύγιο» για τους επενδυτές.

Σε ιστορικά υψηλά έχει σκαρφαλώσει το ελβετικό χρηματιστήριο, καθώς η πολιτική σταθερότητα της Ελβετίας και οι σταθερές εισροές κεφαλαίων από εταιρείες – μεγαθήρια, όπως η Roche Holding και η Nestle, προσφέρουν στους επενδυτές ένα ασφαλές «καταφύγιο» στη σκιά των ανησυχιών για τις εμπορικές διενέξεις και την αβεβαιότητα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ελβετική χρηματιστηριακή αγορά ενισχύεται άνω του 1%, το μεσημέρι της Τρίτης, λαμβάνοντας ώθηση από τα κέρδη εταιρειών όπως οι LafargeHolcim, Lonza και Credit Suisse.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο ελβετικός χρηματιστηριακός δείκτης μετρά κέρδη 17% από τις αρχές του έτους, ξεπερνώντας κατά πολύ τις επιδόσεις άλλων – ισχυρών – ευρωπαϊκών αγορών, όπως η βρετανική, η γερμανική, η γαλλική και η ιταλική.

Πράγματι, το τελευταίο διάστημα οι επενδυτές έχουν στραφεί στην ελβετική αγορά, καθώς αποδεικνύεται ένα εξαιρετικά ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο» κόντρα στη διεθνή αβεβαιότητα.

«Είμαστε long στην Ελβετία», δηλώνουν εμφατικά οι αναλυτές της Societe Generale. «Μας αρέσουν εταιρείες που διαμένουν υψηλά, ασφαλή μερίσματα, γιατί τυπικά επιβεβαιώνεται ότι είναι κερδοφόρες. Στην ελβετική αγορά η μεταβλητότητα είναι πολύ χαμηλή, ενώ οι επιδόσεις της ελβετικής αγοράς είναι πολύ καλές. Πολιτικός κίνδυνος δεν υπάρχει, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες», εξηγούν οι ίδιοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider