Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με συγκρατημένα κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τους κραδασμούς από το ναυάγιο των συνομιλιών στη Ντόχα για στήριξη της τιμής του πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη κατά 0,41% στις 344,00 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 6.365 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο κατά 0,68% στις 10.210 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,26% στις 4.507 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Caixabank διολίσθησε σχεδόν κατά 3% λόγω της επικείμενης πρότασης εξαγοράς της BPI SA. Aπό την πλευρά τους, ARM Holdings, AG, Dialog Semiconductor υποχώρησαν κατά 2% και η Centrica κατά 1%.

Σε επίπεδο εταιρικών εξελίξεων, πρόταση για την πλήρη εξαγορά της πορτογαλικής τράπεζας Banco BPI SA ετοιμάζεται να καταθέσει η ισπανική CaixaBank SA, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Η ισπανική τράπεζα ήδη διαθέτει το 44,1% της BPI και η πρόταση που επίκειται να κατατεθεί, θα αφορά την απόκτηση του εναπομείναντος 55,9%.

Το προσφερόμενο αντίτιμο αναμένεται να καθοριστεί στα 906 εκατ. ευρώ (1,13 ευρώ/μετοχή). Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, θα διεξαχθεί έκτακτη ενημέρωση των αναλυτών και των επενδυτών από το διοικητικό συμβούλιο της CaixaBank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider