Οριακές απώλειες στη Wall - Επιφυλακτικοί οι επενδυτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές απώλειες στη Wall - Επιφυλακτικοί οι επενδυτές
Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή.

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή, με τους επενδυτές να διατηρούν επιφυλακτική στάση, εξαιτίας της κλιμακούμενης έντασης στο πεδίο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, Τσαο Φενγκ ότι «είναι λυπηρό που η αμερικανική πλευρά κλιμάκωσε μονομερώς την εμπορική σύγκρουση, γεγονός που οδήγησε σε πολλά πισωγυρίσματα στη διαπραγμάτευση».

Η επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος στην Κίνα ανέφερε πως θα προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

  • Άρση δασμών σε χάλυβα, αλουμίνιο - 6μηνη αναβολή σε αυτοκίνητα

Nα άρει τους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο από τον Καναδά και το Μεξικό αποφάσισαν οι ΗΠΑ, ώστε να μην εισάγεται από τις δύο αυτές χώρες κινεζικός χάλυβας.

Το θέμα της άρσης των δασμών συζητήθηκε διεξοδικά, ανάμεσα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

H αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλει για έξι μήνες τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, καθώς βρίσκεται ακόμη σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η αμυντική υπεροχή των ΗΠΑ εξαρτάται από την ανταγωνιστικότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας μας και την έρευνα και ανάπτυξη που παρέχει ο κλάδος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σάρα Χάκαμπι, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

  • Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,59% φτάνοντας τις 2.859,46 μονάδες (πτώση 16,83 μονάδων). Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,39% στις 25.762,93 (πτώση 98,68 μονάδων), και ο Nasdaq κατέγραψε μεγαλύτερες απώλειες 1,04% φτάνοντας τις 7,816.28 μονάδες (πτώση 81,76 μονάδων).

Τη μεγαλύτερη άνοδο στο βιομηχανικό δείκτη Dow κατέγραψαν οι μετοχές της United Health στο 1,96%, της Verizon στο 1,24%. Αντίθετη πορεία διέγραψαν οι μετοχές της Dow στο 4,18%. και της Caterpillar στο 3,06%.

  • Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ο δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε απώλειες 0,36% στις 381 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,07% στις 7.348 μονάδες. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,58% στις 12.238 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε μικρές απώλειες 0,18% στις 5.438 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε υψηλότερα 1,39% στις 9.304 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη 1,38% στις 21.151 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider