Οι ανησυχίες για το εμπόριο «ρίχνουν» τη Wall

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ανησυχίες για το εμπόριο «ρίχνουν» τη Wall
Υποχωρεί η Wall υπό το βάρος νέας κλιμάκωσης στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Με αρνητικά πρόσημα άνοιξε την Παρασκευή η Wall Street, μετά τις έντονες ανησυχίες για κλιμάκωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, Gao Feng, σημείωσε ότι «είναι λυπηρό που η αμερικανική πλευρά κλιμάκωσε μονομερώς την εμπορική σύγκρουση, γεγονός που οδήγησε σε πολλά πισωγυρίσματα στη διαπραγμάτευση». Η επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος στην Κίνα ανέφερε πως θα προστατευθούν τα εθνικά της συμφέροντα.

H αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλει για έξι μήνες τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, καθώς βρίσκεται ακόμη σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Η αμυντική υπεροχή των ΗΠΑ εξαρτάται από την ανταγωνιστικότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας μας και την έρευνα και ανάπτυξη που παρέχει ο κλάδος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σάρα Χάκαμπι, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Δείκτες

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, λίγα λεπτά μετά τις 17:00, o δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,56% φτάνοντας τις 2.859,62 μονάδες. Ο Dow Jones χάνει 111,79 μονάδες (-0,43%) στις 25.749,64 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,76% φτάνοντας τις 7.838,17 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider