Ενδείξεις ότι μια ύφεση πλησιάζει και μπορεί να πλήξει την οικονομία των ΗΠΑ, παρέχουν τα τελευταία στοιχεία των αποδόσεων του 3μηνου εντόκου γραμματίου και του 10ετούς ομολόγου που αντιστράφηκαν για πρώτη φορά από το 2007. Ο Dow Jones υποχωρεί 300 μονάδες (-0,95%). 

Σύμφωνα με το Marketwatch, η απόδοση του 10ετούς διολίσθησε περίπου 10 μονάδες βάσης (-3,06%), ενώ του 3μηνου εντόκου υποχώρησε μια μονάδα βάσης στο 2,462%.

Οι τελευταίες εννέα φορές που η καμπύλη των αποδόσεων είχε αντιστραφεί, ακολούθησε μια βαθιά ύφεση, σύμφωνα με την Fed του Σαν Φρανσίσκο.

«Βαρίδι» υπήρξε και η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για το έλλειμμα προϋπολογισμού που αυξήθηκε στα 234 δισ. δολάρια το Φεβρουάριο. Το έλλειμμα ήταν διογκωμένο σε σχέση με τα 215 δισ. δολάρια που καταγράφηκαν το Φεβρουάριο το 2018. 

Ισχυρές απώλειες της τάξης του 5,68% γνωρίζουν και οι μετοχές της Nike στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για τα αποτελέσματα τριμήνου τα οποία μπορεί να ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, παρόλα αυτά προβλημάτισε η αδυναμία της εταιρείας να αυξήσει τις πωλήσεις της  στη Βόρεια Αμερική.