Πάουελ (Fed): Η επιβράδυνση της Ευρώπης και της Κίνας επηρεάζει τις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάουελ (Fed): Η επιβράδυνση της Ευρώπης και της Κίνας επηρεάζει τις ΗΠΑ
Ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ κατέχει η επιβράδυνση της κινεζικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ κατέχει η αποδυνάμωση της κινεζικής και ευρωπαϊκής οικονομίας δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ.

«Βλέπουμε μια κατάσταση στην οποία η ευρωπαϊκή οικονομία έχει επιβραδυνθεί σημαντικό και το ίδιο η κινεζική οικονομία, αν και η ευρωπαϊκή οικονομία περισσότερο» τόνισε ο κ. Πάουελ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του CNBC. «Όπως η ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη ήταν ούριος άνεμος, η πιο αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη μπορεί να είναι αντίθετος άνεμος για την οικονομία μας» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια ο κ. Πάουελ πρόσθεσε πως «το outlook μας είναι θετικό. Τα μέλη της Federal Market Committee συνεχίζουν να βλέπουν την ανάπτυξη τη φετινή χρονιά κοντά στο 2%, ελαφρώς χαμηλότερο από ότι τη βλέπαμε στο τέλος της περασμένης χρονιάς. Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία συνεχίζουν να είναι πολύ ισχυρά. Έχουμε ισχυρές αγορές εργασίες με βάση τους περισσότερους δείκτες, έχουμε άνοδο εισοδημάτων, έχουμε πολύ χαμηλή ανεργία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider