Κέρδη στις ασιατικές αγορές, καθώς οι συζητήσεις ΗΠΑ-Κίνας μεταφέρονται στην Ουάσιγκτον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις ασιατικές αγορές, καθώς οι συζητήσεις ΗΠΑ-Κίνας μεταφέρονται στην Ουάσιγκτον
Αυτή την εβδομάδα οι διαβουλεύσεις μεταφέρονται στην Ουάσιγκτον, μετά τις υψηλού επιπέδου συζητήσεις που έλαβαν χώρα στο Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα.

Με το… δεξί μπήκαν στη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα οι κυριότερες ασιατικές αγορές, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, με στόχο την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου.

Μάλιστα, αυτή την εβδομάδα οι διαβουλεύσεις μεταφέρονται στην Ουάσιγκτον, μετά τις υψηλού επιπέδου συζητήσεις που έλαβαν χώρα στο Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα.

Θετικά πρόσημα καταγράφηκαν στις κινεζικές αγορές, με τον δείκτη στη Σαγκάη να καταγράφει άνοδο 1,8% και τον δείκτη στη Σενζέν να ενισχύεται σχεδόν 2,5%.

Κέρδη 1,51% κατέγραψε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ κατά 1,8% ενισχύθηκε ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο. Με άνοδο 1,53% τερμάτισε ο ευρύτερος δείκτης Topix.

«Πράσινα» τα ταμπλό και στην Κορέα, με τον δείκτη Kospi να κλείνει με κέρδη 0,56%. Ηπιότερη η άνοδος στην Αυστραλία, με τον δείκτη ASX 200 να ενισχύεται κατά 0,35%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider