«Η bear market μπορεί να είναι απλά η αρχή του… πόνου που περιμένει τα περισσότερα κρυπτονομίσματα προσεχώς», προειδοποιεί ο Barry Silbert, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Digital Currency Group and Grayscale Investments.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από το bitcoin, το οποίο θα παραμείνει «βασιλιάς», τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα σταδιακά θα χάσουν την αξία τους και θα έχουν… αποτύχει.

«Δεν πιστεύω καθόλου στη δυναμική των προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Εκτιμώ ότι σύντομα για όλα αυτά, πλην του bitcoin, το κοντέρ θα.. μηδενίσει», δηλώνει ο Barry Silbert, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το CoinMarketCap.com, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων εκτιμάται πέριξ των 800 δισ. δολαρίων, με τη συνεισφορά του bitcoin να φτάνει το 50%.

Ακόμη όμως και ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων, το bitcoin, μετρά απώλειες άνω του 80% από τα ιστορικά υψηλά της τιμής του (20.00 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2017), καθώς πλέον μετά βίας η τιμή του ξεπερνάει τα 3.500 δολάρια.

Κι όμως, σύμφωνα με τον Barry Silbert, παρά τη «βουτιά» της τιμής του, το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει υψηλό για το bitcoin. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, το bitcoin έχει τη δυναμική να αντικαταστήσει τον χρυσό, το κατεξοχήν επενδυτικό «καταφύγιο». «Εκτιμώ ότι το bitcoin έχει ήδη κερδίσει μια μάχη και πλέον μπορεί να θεωρηθεί ο ψηφιακός χρυσός», εξηγεί ο ιδρυτής της Digital Currency Group and Grayscale Investments. «Είμαι πεπεισμένος πως όσα κεφάλαια έχουν επενδυθεί στον χρυσό, δεν θα παραμείνουν στο χρυσό. Πολλά από αυτά θα μετακινηθούν στο bitcoin», καταλήγει.