Νικητής των αγορών το δολάριο - Πιέσεις σε ευρώ, στερλίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νικητής των αγορών το δολάριο - Πιέσεις σε ευρώ, στερλίνα
Ισχυρή ώθηση δίνουν στο αμερικανικό νόμισμα οι εκτιμήσεις για νέα αύξηση των επιτοκίων την ερχόμενη εβδομάδα.

Κερδισμένο των οικονομικών εξελίξεων στην Ευρώπη είναι το δολάριο, εν αναμονή και της αύξησης των επιτοκίων στην προσεχή συνεδρίαση της Fed στις 18-19 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, οι ισχυρές επιφυλάξεις της ΕΚΤ για τους κινδύνους που εξακολουθούν να ελλοχεύουν στην Ευρωζώνη, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για το Brexit στη Βρετανία, δίνουν επιπλέον ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα.

Λίγα λεπτά μετά τις 11:30 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου υποχωρούσε κατά 0,61% και η ισοτιμία λίρας/ευρώ κατά 0,56%. Σημειώνεται ότι, από τις αρχές του έτους, το δολάριο έχει καταγράψει κέρδη 6,2%, γεγονός που το καθιστά «βασιλιά» της συναλλαγματικής αγοράς για το 2018.

Ισχυρή ώθηση δίνουν στο αμερικανικό νόμισμα οι εκτιμήσεις για νέα αύξηση των επιτοκίων την ερχόμενη εβδομάδα. Η Fed αναμένεται, σύμφωνα με την πλειονότητα των επενδυτών, να ενισχύσει το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, κλείνοντας το έτος με τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων. Το ενδιαφέρον εστιάζεται, επίσης, στις ενδείξεις για το 2019 και πώς σκοπεύει να ασκήσει στο εξής τη νομισματική πολιτική της η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

«Οι αγορές είναι διχασμένες για το πώς θα πορευτεί η Fed το 2019, με τους traders να αναμένουν από μία έως τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος», σχολιάζει στο CNBC ο Μάικλε Μακάρθι, επικεφαλής συναλλαγματικής στρατηγικής της CMC markets.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider