Κέρδη στην Wall Street: Αισιοδοξία για εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στην Wall Street: Αισιοδοξία για εμπορική συμφωνία με την Κίνα
Με κινητήριο μοχλό τον τεχνολογικό κλάδο, η Wall Street κατέγραψε σημαντικά κέρδη την Τετάρτη.

Με κινητήριο μοχλό τον τεχνολογικό κλάδο, η Wall Street κατέγραψε κέρδη την Τετάρτη, στον απόηχο των αισιόδοξων σχολίων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την πορεία των σινο-αμερικανικών εμπορικών συνομιλιών.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι εμπορικές συνομιλίες είναι σε εξέλιξη και ότι η Κίνα αγοράζει ήδη «τεράστιες ποσότητες» αμερικανικής σόγιας.

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος αγοραστής σόγιας των ΗΠΑ, πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη αγορά σόγιας στις ΗΠΑ την Τετάρτη, δεδομένου ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο συμφώνησαν σε προσωρινή εμπορική ανακωχή στις αρχές του μήνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι θα παρέμβει στην υπόθεση της οικονομικής διευθύντριας της Huawei Technologies εάν αυτό πρόκειται να συμβάλει στη διασφάλιση μιας εμπορικής συμφωνίας.

Η Μενγκ Ουάνγκζου συνελήφθη προ δεκαημέρου στο Βανκούβερ κατόπιν αιτήματος των αρχών των ΗΠΑ. Την Μενγκ, η οποία είναι κόρη του ιδρυτή της Huawei, βαρύνουν κατηγορίες ότι παραπλάνησε πολλές πολυεθνικές τράπεζες σε ό,τι αφορά συναλλαγές που συνδέονταν με το Ιράν.

Ο κλαδικός δείκτης της τεχνολογίας του S&P είχε κέρδη άνω του 2% την Τετάρτη, καθώς οι εταιρείες αυτού του τομέα είναι πολύ εκτεθειμένες στην Κίνα και γι’ αυτό είναι από τις πιο υποβαθμισμένες αυτό το τρίμηνο.

Σημαντικά κέρδη 1,8% είχε και ο βιομηχανικός κλάδος -τομέας επίσης ευαίσθητος στο διεθνές εμπόριο, με τις επιδόσεις της Caterpillar και της Boeing να ξεχωρίζουν.

Μια δυνητική πηγή ανησυχίας για τους συμμετέχοντες στην αγορά είναι το αποτέλεσμα ψηφοφορίας στη Βρετανία για την πρόταση μομφής εναντίον της Τερέζα Μέι.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 157,03 μονάδων ή 0,64%, στις 24.527,27, ο S&P 500 ενισχύθηκε 14,29 μονάδες ή 0,54% στις 2.651,07 και ο Nasdaq είχε κέρδη 66,48 μονάδων, ή 0,95%, στις 7.098,31.

Σημαντικά κέρδη νωρίτερα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με Stoxx 600 να κλείνει με άνοδο 1,69% στις 350 μονάδες και όλους τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες να ενισχύονται.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 1,38% στις 10.929,43 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 2,15% στις 4.909,45 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 1,08% στις 6.880,19 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider