«Βουτιά» πάνω από 11% για το Bitcoin μέσα σε 24 ώρες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» πάνω από 11% για το Bitcoin μέσα σε 24 ώρες
Απώλειες 11% έχει καταγράψει μέσα σε μόλις 24 ώρες το Bitcoin.

Απώλειες που ξεπερνούν το 11% έχει καταγράψει μέσα σε μόλις 24 ώρες το Bitcoin, δίδοντας συνέχεια στο αρνητικό κλίμα που κατακλύζει το κρυπτονόμισμα τον τελευταίο καιρό.

Ο Δεκέμβριος άλλωστε – μέχρι στιγμής – έχει αποδειχθεί ένας πολύ κακός μήνας για το Bitcoin, το οποίο κατέγραψε… βουτιά 8% μόλις την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Coindesk, τα οποία παρουσιάζει το Bloomberg, το κρυπτονόμισμα έχει χάσει 11,32% από χθες μέχρι σήμερα, υποχωρώντας στα 3.367,50 δολάρια, μέσα σε μόλις 24 ώρες.

«Μαύρος», όμως, αποδείχθηκε για το Bitcoin και ο Νοέμβριος.Το κρυπτονόμισμα μέτρησε, για τον μήνα Νοέμβριο, απώλειες 37%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση – σε μηνιαία βάση – σε διάστημα επτά ετών, καθώς οι επενδυτές επανεκτιμούν τις δυνατότητες και προοπτικές της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

Μόνο την περασμένη Παρασκευή – τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου – το Bitcoin υποχώρησε 6,1%, κλείνοντας κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 4.000 δολαρίων και συγκεκριμένα στα 3.930 δολάρια. Η «χασούρα» της Παρασκευής ήταν η μεγαλύτερη – σε ημερήσια βάση – από τον Αύγουστο του 2011, όταν το Bitcoin «έχασε» 39%.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το υψηλό του Bitcoin σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, όταν το κρυπτονόμισμα σκαρφάλωσε στα 19.511 δολάρια.

«Αυτή είναι μια τρομακτική bear market», δηλώνει ο ιδρυτής της Galaxy Digital Holdings, Michael Novogratz.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider