Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη

Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ύστερα από τα κέρδη που κατέγραψαν στην προηγούμενη συνεδρίαση στον απόηχο των δηλώσεων της επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve), ενώ υποαπόδοση κατέγραφαν οι μετοχές των γαλλικών τηλεπικοινωνιακών εταιριών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 1,1%. Ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,3% στην προηγούμενη συνεδρίαση μετά τα σχόλια της επικεφαλής της Fed που συνέστησε επιφυλακτικότητα σε ό,τι αφορά την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο δείκτης DAX λίγο μετά τις 12:30 ώρα Ελλάδος σημείωνε απώλειες 0,61% στις 9.998,90 μονάδες, ο FTSE 100 κατέγραφε πτώση 0,64% στις 6.163,74 μονάδες και ο CAC 40 πτώση 1,09% στις 4.395,97 μονάδες.

Οι γαλλικές εταιρίες τηλεπκοινωνιών κατέγραφαν σημαντικές απώλειες καθώς η Orange και η Bouygues παρέτειναν τις διαπραγματεύσεις για την πιθανή πώληση της Bouygues Telecom έως την Κυριακή, επικαλούμενες έλλειψη προόδου ενόψει της σημερινής προθεσμίας. Η μετοχή της Orange υποχωρούσε κατά 1,8%, ενώ η Bouygues κατά 3,7%. Πτωτικά κινούνταν και άλλες γαλλικές εταιρίες τηλεπικοινωνιών, με την Iliad να υποχωρεί κατά 2,8%, την Numericable-SFR κατά 3,3% και την Altice κατά 2,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider