Τεχνολογικό sell-off και στην Ασία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τεχνολογικό sell-off και στην Ασία
To «ξεπούλημα» στον τεχνολογικό κλάδο στη Wall Street αποδείχθηκε «μεταδοτικό», με τον νέο γύρο των πιέσεων να «περνά» στην Ασία.

Σημαντικές πιέσεις επικράτησαν σήμερα Τρίτη στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, τα οποία «πήραν τη σκυτάλη» των απωλειών από τη Wall Street.

To «ξεπούλημα» στον τεχνολογικό κλάδο στη Wall Street αποδείχθηκε «μεταδοτικό», με τον νέο γύρο των πιέσεων να «περνά» στην Ασία.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η μετοχή της Apple (-4%) ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της Δευτέρας στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η εταιρεία μειώνει την παραγωγή των νέων iPhone.

Σε συνέχεια των πιέσεων της Δευτέρας, έντονα πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των προμηθευτών της Apple στην Ασία, όπως η Foxconn (απώλειες 3%) στην Ταιβάν και η Pegatron (πτώση 1,71%).

Πτώση 1,81% και 3,62% αντίστοιχα κατέγραψαν οι ιαπωνικές TDK και Murata Manufacturing, αντίστοιχα. Απώλειες 2,18% κατέγραψε η μετοχή της Samsung στην Κορέα.

Στο αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές συνέβαλε και η ανησυχία των επενδυτών για την επόμενη μέρα της κοινοπραξίας Renault – Nissan, μετά τη σύλληψη του προέδρου για οικονομικές ατασθαλίες.

Ειδικότερα, σε επίπεδο δεικτών, απώλειες 1,09% κατέγραψε ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία, ενώ κατά 1,84% υποχώρησε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Στο -2,13% οι απώλειες για τον κινεζικό δείκτη Shanghai Composite και στο -0,86% για τον δείκτη Kospi στην Κορέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider