«Διχασμένες» οι ασιατικές αγορές στη σκιά της διεθνούς αβεβαιότητας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Διχασμένες» οι ασιατικές αγορές στη σκιά της διεθνούς αβεβαιότητας
«Οι επενδυτές παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα, τόσο τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν στο Brexit, όσο και τη συνεχιζόμενη εμπορική διένεξη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας».

Με μεικτά πρόσημα υποδέχθηκαν τη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα οι κυριότερες ασιατικές αγορές, υπό το βάρος των ανησυχιών που προκαλεί η αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς.

Οι επενδυτές παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα, τόσο τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν στο Brexit, όσο και τη συνεχιζόμενη εμπορική διένεξη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ειδικότερα, οριακά κέρδη 0,22% κατέγραψε ο δείκτης Shanghai composite, ενώ, κατά 0,26% υποχώρησε, στον αντίποδα ο δείκτης Shenzhen composite. Ανοδικά κατά 0,41% τερμάτισε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν και στην Ιαπωνία, με τον δείκτη Nikkei 225 να ενισχύεται κατά 0,47% και τον ευρύτερο δείκτη Topix να καταγράφει άνοδο 0,22%.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας, ο δείκτης Kospi στην Κορέα, ενώ απώλειες 0,58% κατέγραψε ο δείκτης ASX 200 στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider