Ανακάμπτει δειλά-δειλά η τουρκική λίρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακάμπτει δειλά-δειλά η τουρκική λίρα

Κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 6 λιρών παραμένει η ισοτιμία της τουρκικής λίρας καταφέρνοντας να περιορίσει την πτώση που καταγράφει το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα η τουρκική λίρα, η οποία έχει χάσει το 36% της αξίας της έναντι του δολαρίου από τις αρχές του 2018, έπεφτε ελαφρά τις πρώτες πρωινές ώρες στις 5,98 λίρες ανά δολάριο, έχοντας κλείσει την Τετάρτη στις 5,95.

Να υπενθυμίσουμε πως οι ΗΠΑ ξεκαθάρισαν πως, ακόμη και αν η Τουρκία απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, η αύξηση των δασμών στον τουρκικό χάλυβα και στο αλουμίνιο δεν πρόκειται να ανακληθούν ωστόσο οι επενδυτές δείχνουν να αναθάρρισαν μετά την δέσμευση του Εμίρη του Κατάρ για απευθείας επενδύσεις ύψους 15 δισ. δολαρίων στην Τουρκία μετά την συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στην τηλεδιάσκεψη με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, κατά την οποία ο νέος "τσάρος" της τουρκικής οικονομίας επιδιώκει να καθησυχάσει το διεθνές επενδυτικό κοινό.Στις αρχές της εβδομάδας, το τουρκικό νόμισμα είχε φθάσει σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου (7,24 λίρες ανά δολάριο).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider