Από «40 κύματα» περνά το ευρώ ελέω ΕΚΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από «40 κύματα» περνά το ευρώ ελέω ΕΚΤ

Τη χειρότερη εβδομάδα του σε διάστημα 19 μηνών βιώνει το ευρώ, υπό το βάρος των προθέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει στον τερματισμό του προγράμματος Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) τον Δεκέμβριο του 2018 και να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια έως το καλοκαίρι του 2019.

Σήμερα Παρασκευή το ενιαίο νόμισμα καταγράφει οριακή άνοδο 0,24%, στα επίπεδα των 1,1597 δολάρια, έχοντας περάσει από «40 κύματα» το τελευταίο 24ωρο.

Υπενθυμίζεται εδώ πως χθες Πέμπτη το ευρώ «σκαρφάλωσε» προσωρινά στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα ενός μήνα – και συγκεκριμένα στα 1,1853 δολάρια – στο άκουσμα των εξαγγελιών της ΕΚΤ. Ωστόσο, πολύ γρήγορα οι πιέσεις για το ενιαίο νόμισμα επέστρεψαν, όταν οι αναλυτές αντιλήφθηκαν ότι πίσω από τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας για την μελλοντική της πολιτική «κρύβεται» έντονη αβεβαιότητα για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Οι ανησυχίες αυτές ήταν αρκετές για να επιδοθεί σε «βουτιά» 1,9% το ευρώ την Πέμπτη – λίγο μετά την εκτόξευσή του στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα ενός μήνα.

Σε επίπεδο εβδομάδας το ενιαίο νόμισμα μετρά απώλειες 1,72%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη – σε εβδομαδιαία βάση – πτώση από τον Νοέμβριο του 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider