Saxo Bank: «Όλα ή τίποτα» το 2018 για τα κρυπτονομίσματα

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Saxo Bank: «Όλα ή τίποτα» το 2018 για τα κρυπτονομίσματα

«Ασπρόμαυρες» είναι οι εκτιμήσεις που διατυπώνουν αναλυτές και επενδυτές για την πορεία των κρυπτονομισμάτων το 2018, καθώς οι αισιόδοξοι αναμένουν εκτίναξη της αγοράς στο 1 τρισ. δολάρια, ενώ οι απαισιόδοξοι προειδοποιούν ακόμη και για απαγόρευσή τους από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τη Saxo Bank, πάντως, το 2018 θα αποτελέσει έτος «όλα ή τίποτα» για την αναδυόμενη αγορά των ψηφιακών νομισμάτων.

«Το κυνήγι των αποδόσεων συνεχίζεται, με τους κεντρικούς τραπεζίτες να κλείνουν τα μάτια ελπίζοντας για το καλύτερο. Ξεκινώντας το α’ τρίμηνο του 2018, βλέπουμε για άλλη μια φορά να αφθονούν οι ελπίδες και να απουσιάζει η πραγματικότητα», σχολιάζει ο Στιν Γιάκομπσεν, επικεφαλής οικονομολόγος της επενδυτικής τράπεζας.

Ο Τζέικομπ Πούνσι, αναλυτής κρυπτονομισμάτων του ομίλου εκτιμά ότι το α’ τρίμηνο του 2018 θα βγουν πολλά νέα εγχειρήματα στην αγορά, καθένα από τα οποία θα ισχυρίζεται ότι ξεκινά την επόμενη κρυπτο-επανάσταση στον κλάδο του. «Αυτό απλώς θα επιτείνει την κερδοσκοπία στη συγκεκριμένη νεοφυή αγορά», αναφέρει.

Μεταξύ των κρυπτονομισμάτων, πάντως, ο ίδιος ξεχωρίζει το Ethereum. «Εάν το σύμπαν των κρυπτονομισμάτων κρύβει έναν καινούργιο ηγέτη, τότε το Ethereum μοιάζει να είναι ένα από εκείνα τα assets με χρηστική αξία στον πραγματικό κόσμο που ξεπερνούν την τυπική λειτουργία τους». Όπως εξηγεί, το κρυπτονόμισμα πραγματοποιεί σήμερα πάνω από 1,25 εκατ. συναλλαγές ημερησίως, με όγκο δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider