Πίτερ Τιλ: «Επίθεση» του Αμερικανού επενδυτή στο Bitcoin - «Είναι οικονομικό όπλο της Κίνας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πίτερ Τιλ: «Επίθεση» του Αμερικανού επενδυτή στο Bitcoin - «Είναι οικονομικό όπλο της Κίνας»
Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και επενδυτής φαίνεται να αλλάζει τη μέχρι τώρα θετική του στάση στα ψηφιακά νομίσματα.

Μήνυμα για το ότι το Bitcoin αποτελεί αποσταθεροποιητικός παράγοντας εις βάρος των ΗΠΑ έστειλε την Πέμπτη ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και επενδυτής Πίτερ Τιλ, με τον ίδιο να φαίνεται να αλλάζει τη μέχρι τώρα θετική του στάση στα ψηφιακά νομίσματα.

Σημειώνεται πως ο Τιλ είναι, μεταξύ άλλων, συνιδρυτής του PayPal και του Palantir, ο πρώτος εξωτερικός επενδυτής του Facebook, μέτοχος εταιρειών όπως η SpaceX και η LinkedIn, συμμέτοχος σε τρία μεγάλα επενδυτικά funds και πρώην υπέρμαχος του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ.

Μιλώντας την Τρίτη σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το ίδρυμα Ρίτσαρντ Νίξον, ο Τιλ δήλωσε ότι «αναρωτιέμαι σήμερα εάν το Bitcoin μπορεί να θεωρηθεί έως ένα οικονομικό όπλο της Κίνας κατά των ΗΠΑ. Απειλεί τα κανονικά νομίσματα αλλά κυρίως απειλεί το αμερικανικό δολάριο. Εάν η Κίνα διατηρεί μια θέση long για το Bitcoin, ίσως για γεωπολιτικούς σκοπούς, τότε οι ΗΠΑ θα έπρεπε να κάνουν ερωτήσεις για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό» ανέφερε ο Τιλ.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός επενδυτής πρότεινε στις ΗΠΑ να απαγορεύσουν την, κινεζικής προέλευσης, πλατφόρμα των social media, Tik Tok, ενώ μίλησε με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος τόσο για την Google όσο και για το Facebook.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider