Επαναφορά του Bitcoin άνω των 50.000 δολαρίων με ώθηση από την Square

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επαναφορά του Bitcoin άνω των 50.000 δολαρίων με ώθηση από την Square
Ξανά πάνω από τα 50.000 δολάρια βρίσκεται το Bitcoin για την Τετάρτη, με άνοδο που αγγίζει το 5%, ενώ στιγμιαία ξεπέρασε ακόμα και τα 51.000 δολάρια.

Ξανά πάνω από τα 50.000 δολάρια βρίσκεται το Bitcoin την Τετάρτη, με άνοδο που αγγίζει το 5%, ενώ στιγμιαία ξεπέρασε ακόμα και τα 51.000 δολάρια.

Η άνοδος στην τιμή του ψηφιακού νομίσματος έρχεται μετά από την απόφαση της εταιρείας χρηματοπιστωτικών προϊόντων Square να προχωρήσει στην αγορά bitcoins αξίας 170 εκατ. δολαρίων.

Η Square, επικεφαλής της οποίας είναι ο CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσι, ανακοίνωσε πως τα bitcoin αντιστοιχούν στο 5% των ενεργητικών της στοιχείων.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Square επενδύσει στο ψηφιακό νόμισμα, καθώς στο παρελθόν είχε προχωρήσει σε αγορά bitcοin αξίας 50 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η άνοδος στην τιμή του Bitcoin επηρεάζει θετικά και τα άλλα ψηφιακά νομίσματα, με το ether και το XRP να καταγράφουν νωρίτερα αύξηση 11% και 7% αντιστοίχως.

Τα κέρδη Bitcoin έρχονται σε συνέχεια των διακυμάνσεων που καταγράφει τις τελευταίες μέρες το κρυπτονόμισμα, που βρέθηκε πρόσκαιρα υπό των 50.000 δολαρίων την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider