Brexit: Στα υψηλά ημέρας η στερλίνα καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες για εμπορική συμφωνία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Στα υψηλά ημέρας η στερλίνα καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες για εμπορική συμφωνία
Στα 1,34 δολάρια διαπραγματεύεται την Τρίτη η στερλίνα.

Σε υψηλά ημέρας διαπραγματεύεται την Τρίτη η στερλίνα καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.

Την άνοδο για το βρετανικό νόμισμα τροφοδότησε δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο, Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη μελλοντική εμπορική τους σχέση ακόμη και την προηγούμενη εβδομάδα.

Το δημοσίευμα οδηγεί σε άνοδο τη στερλίνα, η οποία διαπραγματεύεται στα 1,34 δολάρια, από 1,32 δολάρια που διαπραγματευόταν χθες, Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι Λονδίνο και Βρυξέλλες έχουν προθεσμία μέχρι τα τέλη του 2020, προκειμένου να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία.

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, η Danske Bank εκτιμά πως η στερλίνα είναι σημαντικά υποτιμημένη, ωστόσο οι κρίσιμες εξελίξεις που αφορούν στο Brexit αναμένεται να καθορίσουν την επόμενη μέρα για το βρετανικό νόμισμα.

Η επενδυτική τράπεζα κρίνει πως είναι εφικτή η επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, ωστόσο προειδοποιεί πως οι ανησυχίες θα κορυφωθούν εάν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου δεν υπάρχουν σαφείς εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider