Πώς «έκαναν φτερά» 1 δισ. δολάρια σε Bitcoin την ημέρα των αμερικανικών εκλογών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς «έκαναν φτερά» 1 δισ. δολάρια σε Bitcoin την ημέρα των αμερικανικών εκλογών
Πλέον το ποσό του 1 δισ. δολαρίων έχει περάσει στην κατοχή του αμερικανικού κράτους.

«Φτερά» έκανε το περιεχόμενο ενός αδρανούς διαδικτυακού «πορτοφολιού» το οποίο περιείχε 69.000 bitcoin συνολικής αξίας 1 δισ. δολαρίων, την ημέρα των αμερικανικών εκλογών και η είδηση έγινε viral!

Τα σενάρια για το «ποιος κατάφερε να το κλέψει» έδιναν κι έπαιρναν μέχρι να γίνει γνωστό πως το FBI αυτό που τα «πήρε».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Forbes, την ώρα που τα περισσότερα αμερικανικά μέσα ήταν απασχολημένα με τις κρίσιμες εκλογές στις ΗΠΑ, ο λογαριασμός με τα 69.000 bitcoin «άδειασε». Όταν η είδηση άρχισε να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο βέβαια, τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τη «μεγαλύτερη ληστεία bitcoin» στην ιστορία... μέχρι που μάθαμε την αλήθεια.

Πρόκειται για το «πορτοφόλι» 1HQ3Go3ggs8pFnXuHVHRytPCq5fGG8Hbhx το οποίο παρέμενε αδρανές από το 2013, όταν το FBI σταμάτησε τις παράνομες συναλλαγές του Silk Road. Ο Ρος Ουίλιαμ Ούλμπριχτ, ιδρυτής του Silk Road, γνωστός και ως « Dread Pirate Roberts, συνελήφθη και και δύο χρόνια αργότερα καταδικάστηκε με ποινή «διπλά ισόβια» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και επιθέσεις χάκερ.

Από τότε το Online «πορτοφόλι» αποτελούσε σημαντικό στόχο επιθέσεων, καθώς δεν είναι λίγοι οι χάκερς που θα ήθελαν να αποκτήσουν το περιεχόμενο του.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του δικαστικού εκπροσώπου της Καλιφόρνια, Ντέιβιντ Άντερσον, το «πορτοφόλι» άδειασε μετά από συντονισμένη επιχείρηση του FBI και πλέον το ποσό του 1 δισ. δολαρίων έχει περάσει στην κατοχή του αμερικανικού κράτους.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider