Σε χαμηλά δύο μηνών υποχωρεί η στερλίνα υπό το φόβο lockdown στη Βρετανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλά δύο μηνών υποχωρεί η στερλίνα υπό το φόβο lockdown στη Βρετανία
Το βράδυ της Τρίτης, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον ξεδίπλωσε μια σειρά από νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού, τα οποία περιλαμβάνουν από ισχυρή σύσταση για τηλεργασία έως και εντολή σε μπαρ και εστιατόρια να κλείνουν στις 10 το βράδυ.

Συνεχίζονται οι πιέσεις για το βρετανικό νόμισμα σήμερα, Τετάρτη, καθώς ενισχύονται οι φόβοι για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη Βρετανία και δη για τις επιπτώσεις της στην οικονομία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η στερλίνα υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα δύο μηνών, καθώς οι επενδυτές εκφράζουν φόβους για την πιθανότητα ενός lockdown στη Βρετανία.

Λίγο νωρίτερα, το βρετανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,5% στα 1,2676 δολάρια, μετά τις δηλώσεις Βρετανού αξιωματούχου πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα για ένα εθνικό lockdown.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το βράδυ της Τρίτης, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον ξεδίπλωσε μια σειρά από νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού, τα οποία περιλαμβάνουν από ισχυρή σύσταση για τηλεργασία έως και εντολή σε μπαρ και εστιατόρια να κλείνουν στις 10 το βράδυ.

Τι λένε οι αναλυτές

«Τα μέτρα του Μπόρις Τζόνσον δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη», σχολιάζει ο Kenneth Broux, αναλυτής της Societe Generale.

«Τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στη Βρετανία, σε συνδυασμό με τον κίνδυνο για ένα άτακτο Brexit, υποδεικνύουν πως η βρετανική οικονομία μπορεί να μην καταγράψει ανάπτυξη ούτε το τελευταίο – τέταρτο – τρίμηνο του 2020, αλλά ούτε και το πρώτο τρίμηνο του 2021», εκτιμούν, από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι της Bank of America.

«Εάν η βρετανική κυβέρνηση αποφασίσει να θέσει σε εφαρμογή ένα lockdown δύο εβδομάδων στον υγειονομικό τομέα της χώρας, αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε ζημιά έως και 2% στο βρετανικό ΑΕΠ», προβλέπει, με τη σειρά της, η JP Morgan.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider