Η πολιτική αβεβαιότητα «λυγίζει» την τουρκική λίρα – Υποχωρεί σε χαμηλά επτά μηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πολιτική αβεβαιότητα «λυγίζει» την τουρκική λίρα – Υποχωρεί σε χαμηλά επτά μηνών
Η εκλογική επιτροπή της Τουρκίας αναμένεται να παρουσιάσει την «ετυμηγορία» της στο αίτημα του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Νέο γύρο πιέσεων δέχεται σήμερα, Δευτέρα, η τουρκική λίρα, υπό το βάρος των ανησυχιών των επενδυτών για παρατεταμένη πολιτική αναταραχή στη γειτονική χώρα.

Το ήδη βαρύ κλίμα επιδεινώνεται περαιτέρω και από το νέο κύμα ρευστοποιήσεων που σημειώνεται σε μετοχές και νομίσματα διεθνώς, λόγω των εξαγγελιών από τον Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή πρόσθετων δασμών στα κινεζικά προϊόντα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, νωρίτερα σήμερα το τουρκικό νόμισμα έπεσε κάτω από ένα κρίσιμο ψυχολογικό όριο έναντι του δολαρίου, εκείνο των 6 λιρών ανά δολάριο, υποχωρώντας μάλιστα στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα επτά μηνών. Η λίρα υποχωρεί κατά 0,7% στα επίπεδα του 6,0048 ανά δολάριο.

Οι πιέσεις στο τουρκικό νόμισμα αποδίδονται στη νευρικότητα που προκαλεί στου επενδυτές η επικείμενη απόφαση – αργότερα σήμερα – από την εκλογική επιτροπή της Τουρκίας.

Η εκλογική επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει την «ετυμηγορία» της στο αίτημα του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider