Το απρόσμενο ράλι του Bitcoin αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το απρόσμενο ράλι του Bitcoin αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα
Σε εβδομαδιαία βάση το κρυπτονόμισμα έχει καταγράψει κέρδη 28%, μετά από πολλούς μήνες σχετικής «νηνεμίας».

Το απρόσμενο ράλι στο οποίο επιδόθηκε το Bitcoin, στις αρχές της εβδομάδας, έχει αναζωπυρώσει για τα καλά το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα!

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επενδυτές αρχίζουν να επιστρέφουν στα κρυπτονομίσματα, μετά το ξαφνικό ανοδικό ξέσπασμα του Bitcoin.

Σήμερα, Πέμπτη, το Bitcoin ενισχύεται στα 5.316 δολάρια, ενώ σε εβδομαδιαία βάση έχει καταγράψει κέρδη 28% (!), μετά από πολλούς μήνες σχετικής «νηνεμίας».

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη, όταν ξαφνικά ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων σημείωσε «άλμα» 14% για να φτάσει τα 4.700 δολάρια, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Νοέμβριο. Η αρχή είχε γίνει και η υπέρβαση του ψυχολογικού ορίου των 5.000 δολαρίων ήταν θέμα λίγων ωρών.

Από τη Δευτέρα έως την Τρίτη, μέσα δηλαδή σε 24 ώρες, το Bitcoin αύξησε την κεφαλαιοποίησή του κατά 14 δισ. δολάρια! Και από τότε κινείται διαρκώς ανοδικά…

Ο λόγος για το ξαφνικό ξέσπασμα της τιμής του κρυπτονομίσματος δεν έγινε εύκολα αντιληπτός και για ώρες οι αναλυτές προσπαθούν να αντιληφθούν τι είχε συμβεί. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, το «καύσιμο» για το ξέφρενο ράλι του Bitcoin ήταν ένα… πρωταπριλιάτικο αστείο! Συγκεκριμένα, ειδησεογραφικό σάιτ φέρεται να έγραψε… ως πρωταπριλιάτικο αστείο πως η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ενέκρινε προς διαπραγμάτευση αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) του Bitcoin. Και οι επενδυτές έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν!

Υπενθυμίζεται εδώ ότι μόνο το 2018, η τιμή του κρυπτονομίσματος κατέρρευσε, μετρώντας απώλειες 76% (!). Το Bitcoin βρίσκεται, άλλωστε, πολύ μακριά από το ιστορικό υψηλό του, όταν τον Δεκέμβριο του 2017 «έπιασε» τα 20.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider