Ξαφνικό «άλμα» 14% για το Bitcoin, «έπιασε» τα 5.000 δολάρια!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξαφνικό «άλμα» 14% για το Bitcoin, «έπιασε» τα 5.000 δολάρια!
Μέσα σε μόλις 24 ώρες το κρυπτονόμισμα αύξησε την κεφαλαιοποίησή του κατά 14 δισ. δολάρια!

Απρόσμενο ανοδικό ξέσπασμα σημείωσε το μεσημέρι της Τρίτης το Bitcoin, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους επενδυτές μετά από μήνες ήπιων κινήσεων.

Ωστόσο, το ανοδικό ξέσπασμα της Τρίτης «υπενθύμισε» στους επενδυτές γιατί το Bitcoin είναι γνωστό για τις «άγριες» διακυμάνσεις της τιμής του.

Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο νωρίτερα ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων σημείωσε «άλμα» 14% για να φτάσει τα 4.700 δολάρια, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ενδοσυνεδριακά – και για μια στιγμή – το Βitcoin «έπιασε» το ψυχολογικό όριο των 5.000 δολαρίων, ενώ μέσα σε μόλις 24 ώρες αύξησε την κεφαλαιοποίησή του κατά 14 δισ. δολάρια!

Ο λόγος για το ανοδικό ξέσπασμα της τιμής του κρυπτονομίσματος δεν έγινε άμεσα ξεκάθαρος.

«Η διάσπαση των 4.200 δολαρίων αποδείχθηκε κρίσιμη για το Bitcoin, καθώς η αγορά παρακολουθούσε τα συγκεκριμένα επίπεδα», σχολιάζει ο Mati Greenspan, στρατηγικός αναλυτής της eToro.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι μόνο το 2018, η τιμή του κρυπτονομίσματος κατέρρευσε, μετρώντας απώλειες 76% (!). Το Bitcoin βρίσκεται, άλλωστε, πολύ μακριά από το ιστορικό υψηλό του, όταν τον Δεκέμβριο του 2017 «έπιασε» τα 20.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider