Το Bitcoin καταγράφει τη μεγαλύτερη βουτιά στην ιστορία του

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Bitcoin καταγράφει τη μεγαλύτερη βουτιά στην ιστορία του
Το Bitcoin έχει χάσει το… 80% της αξίας του από το ιστορικό υψηλό του Δεκεμβρίου του 2017.

Οι αναλυτές που εφιστούσαν προσοχή στους επενδυτές, όταν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είχαν εκτοξευθεί στα ύψη το 2017, σήμερα αποδεικνύεται πόσο σωστοί και έξυπνοι ήταν!

Γιατί; Γιατί μπορεί το τελευταίο 48ωρο, το Bitcoin να ξεπέρασε το «ψυχολογικό όριο» των 4.000 δολαρίων για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες, ωστόσο ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων βιώνει τη μεγαλύτερη βουτιά στη δεκαετή ιστορία του…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο παρουσιάζει τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin έχει χάσει το… 80% της αξίας του από το ιστορικό υψηλό του Δεκεμβρίου του 2017. Ήταν τότε που το Bitcoin άγγιξε τα 19.800 δολάρια.

Δεν είναι όμως μόνο το Bitcoin. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει υποχωρήσει κατά 85%.

«Κατά γενική ομολογία, το Bitcoin κινείται βάσει momentum. Momentum ωστόσο δεν υπάρχει…», προειδοποιεί σημαντική μερίδα αναλυτών. «Τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να προσελκύσουν τους παραδοσιακούς, θεσμικούς επενδυτές. Η νομοθεσία παραμένει ασαφής και αυτό είναι μεγάλο αγκάθι. Από την άλλη πλευρά, ούτε οι οπαδοί των κρυπτονομισμάτων γνωρίζουν τι θα έρθει από εδώ και στο εξής…», σημειώνουν οι ίδιοι.

Σήμερα Τετάρτη το Bitcoin καταγράφει κέρδη 0,17% στα επίπεδα των 4.0333,81 δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider