Απόπειρα αντίδρασης για τη στερλίνα – Τι προβλέπουν για το Brexit 3 αναλυτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απόπειρα αντίδρασης για τη στερλίνα – Τι προβλέπουν για το Brexit 3 αναλυτές
Οι Βρετανοί βουλευτές καταψήφισαν τη συμφωνία αποχώρησης στην οποία κατέληξε η Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ απομένουν πλέον λιγότερες από τρεις εβδομάδες ως την ημέρα που θεωρητικά το Brexit θα γίνει πραγματικότητα.

Απόπειρα αντίδρασης επιχειρεί η στερλίνα την Τετάρτη, μετά τις πιέσεις των τελευταίων ωρών, στον απόηχο της χθεσινής ήττας της Τερέζα Μέι στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Οι Βρετανοί βουλευτές καταψήφισαν τη συμφωνία αποχώρησης στην οποία κατέληξε η Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ απομένουν πλέον λιγότερες από τρεις εβδομάδες ως την ημέρα που θεωρητικά το Brexit θα γίνει πραγματικότητα. Η συμφωνία της Μέι απορρίφθηκε με 391 ψήφους κατά και 242 υπέρ.

Το βρετανικό νόμισμα όμως αγνοεί την ήττα της Μέι και σήμερα Τετάρτη όχι μόνο ενισχύεται, αλλά είναι και το νόμισμα που καταγράφει τις ισχυρότερες επιδόσεις σε ημερήσια βάση. Ειδικότερα, η στερλίνα έναντι του ευρώ ενισχύεται κατά 0,50% στα 1,1632, ενώ έναντι του δολαρίου ενισχύεται στα 1,3137.

Σύμφωνα με σημαντική μερίδα αναλυτών, το outlook για τη στερλίνα παραμένει θετικό, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που συνοδεύει τις εξελίξεις για το Brexit.

«Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, οι τεχνικές αντιστάσεις παραμένουν ισχυρές. Σε επίπεδο ημέρας, ωστόσο, η μεταβλητότητα θα είναι έντονη», σχολιάζει αναλυτής της Lloyds Bank.

«Όπως όλα δείχνουν η προθεσμία για το Brexit θα πάρει παράταση. Είναι απίθανο το Brexit να πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου. Η παράταση θα λειτουργήσει θετικά για τη στερλίνα», προβλέπει, την ίδια ώρα, αναλυτής της UBS.

«Μια τρίμηνη, πιθανότατα, παράταση στο Brexit θα είναι ενθαρρυντική για το βρετανικό νόμισμα», σχολιάζει, στο ίδιο μήκος κύματος, αναλυτής της IG.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider