«Τρενάκι του τρόμου» η στερλίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τρενάκι του τρόμου» η στερλίνα
Στη δίνη της αβεβαιότητας που γεννά για το Brexit η πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι έχει παραδοθεί η στερλίνα.

Έντονες διακυμάνσεις σημειώνονται την Τετάρτη στην τιμή της βρετανικής στερλίνας στην αγορά συναλλάγματος, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που αφορούν στο Brexit.

Οι Συντηρητικοί βουλευτές έκαναν πράξη τις προειδοποιήσεις τους και σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, κατέθεσαν πρόταση μομφής εναντίον της. «Δεν παραιτούμαι, θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις», απάντησε η Τερέζα Μέι, «εγκαινιάζοντας» έναν νέο γύρο αυξημένης αβεβαιότητας για τη Βρετανία, με απρόβλεπτες συνέπειες για το σύνολο της Ευρώπης.

Στο άκουσμα της είδησης περί επίσημης κατάθεσης της πρότασης μομφής, η στερλίνα «βούτηξε» σε χαμηλά 20 μηνών, για να ανακάμψει λίγο αργότερα, όταν η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι «δεν παραιτείται».

Ειδικότερα, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,4% έναντι του δολαρίου στα 1,2536 δολάρια, ενώ ταυτόχρονα καταγράφει άνοδο 0,3% και έναντι του ευρώ.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το Brexit, τον Ιούνιο του 2016, το βρετανικό νόμισμα μετρά απώλειες 25% έναντι του δολαρίου.

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κανένας αξιόπιστος και ικανός αντικαταστάτης της Μέι», εκτιμά ο Valentin Marinov, στρατηγικός αναλυτής της Credit Agricole.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider