Πιέσεις λόγω… δεικτών MSCI στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιέσεις λόγω… δεικτών MSCI στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Αναλυτές θεωρούν αρκετά πιθανό να διαγραφούν τραπεζικές μετοχές από τον δείκτη MSCI Greece Standard και να μεταφερθούν στον μικρότερο δείκτη MSCI Greece Small Cap.

Νευρικά άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να προσπαθεί να διατηρηθεί πάνω από τις 640 μονάδες και την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις ανακοινώσεις που θα κάνει αύριο η MSCI για την εγχώρια αγορά μετοχών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 641,19 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,35%. Ανοδικά κινούνται 16 μετοχές, 23 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,95 εκατ. ευρώ.

Αναλυτές θεωρούν αρκετά πιθανό να διαγραφούν τραπεζικές μετοχές από τον δείκτη MSCI Greece Standard και να μεταφερθούν στον μικρότερο δείκτη MSCI Greece Small Cap. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η εμπορευσιμότητα των τραπεζικών τίτλων, καθώς πολλοί index investors θα σταματούσαν να παρακολουθούν τις συγκεκριμένες μετοχές.

Το κλίμα σε κάποιο βαθμό επηρεάζεται και από τις πληροφορίες για το παζάρι Αθήνας- Βερολίνου και Βρυξελλών για τις συντάξεις και τα αντίμετρα, το οποίο θα ξεκαθαρίσει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου βρίσκεται στο 4,38% και η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου στο 3,44%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημειώνει πτώση 0,68%. Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει ο τίτλος της Πειραιώς (-1,28%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,54%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,27%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Mermeren +15,51% και Κέκροψ+3,40%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ίλυδα -23,73% και Αφοί Κορδέλλου -5,17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider