Εβδομαδιαία κέρδη 3,88% για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομαδιαία κέρδη 3,88% για το Χρηματιστήριο Αθηνών
Πάνω από τα επίπεδα των 640 μονάδων έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τοποθετήσεις σε ενεργειακές μετοχές να αντισταθμίζουν τις πιέσεις σε τραπεζικού τίτλους.

Πάνω από τα επίπεδα των 640 μονάδων έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τοποθετήσεις σε ενεργειακές μετοχές να αντισταθμίζουν τις πιέσεις σε τραπεζικού τίτλους.

Βασικό χαρακτηριστικό των συναλλαγών ήταν η μεταβλητότητα και η νευρικότητα των επενδυτών η οποία και οδήγησε σε εναλλαγές προσήμων. Ωστόσο, με πρωταγωνίστρια την μετοχή των ΕΛΠΕ (+5,03% στα 7,720 ευρώ) η χρηματιστηριακή αγορά έκλεισε σε θετικό έδαφος.

Ο τζίρος εκτινάχθηκε από τη μεταβίβαση του πακέτου μετοχών του Υγεία στο CVC, συναλλαγή που έσωσε τα προσχήματα, καθώς μέχρι και την Πέμπτη η αγορά είχε σταθερή ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα 32 εκατ. ευρώ.

Πάντως η αγορά δεν έλαβε στηρίξεις από τις τραπεζικές μετοχές που βρέθηκαν σε κλοιό ρευστοποιήσεων. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,45% στις 518,46 μονάδες. Αρνητικά σε αυτό συνέβαλε και η άνοδος της απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου στο 4,4%.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε με πτώση 4,26%, ενώ η μετοχή της Εθνικής απώλεσε 2,79%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,43% στις 643,42 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 226,24 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 228,27 εκατ. τεμάχια. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, άνοδο σημείωσαν 45 μετοχές, πτώση 38 και αμετάβλητες παρέμειναν 23.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ Μάνο Χατζηδάκη τεχνικά η αγορά διατήρησε την εικόνα συσσώρευσης μαζεύοντας δυνάμεις για να συγκρουστεί με την πλαγιοκαθοδική αντίσταση που έρχεται από τον Αύγουστο του 2018.

«Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε κομβική ζώνη, έχει πλέον κάποιες θετικές τεχνικές ενδείξεις υπέρ των αγοραστών στερείται όμως πάθους, τις συναλλαγές δηλαδή που θα φτιάξουν momentum και κλίμα για κάτι πολύ καλύτερο για την συνέχεια», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Κατά τον ίδιο επόμενο σημείο αναμέτρησης με την προσφορά είναι οι 660 μονάδες η διάσπαση των οποίων θα αλλάξει τον χαρακτήρα της τάσης και θα δώσει πιο ζωηρό βηματισμό στην άνοδο. Σε αντίθετη περίπτωση το γνώριμο επίπεδο των 610 μονάδων αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας των αγοραστών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider