«Πασχαλινή» ραστώνη στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πασχαλινή» ραστώνη στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικά άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τις συναλλαγές να είναι ισχνές, λόγω των εορτών του Πάσχα των Καθολικών που έχει περιορίσει τη δραστηριότητα των ξένων επενδυτών.

Αύριο το Χρηματιστήριο θα είναι κλειστό λόγω του εορτασμού της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ θα παραμείνει κλειστό και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, καθώς είναι αργία για τις διεθνείς χρηματαγορές και τα συστήματα εκκαθάρισης.

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους επενδυτές η αποκαλυφθείσα από τον Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκο Κουτεντάκη διαφωνία με τους θεσμούς και ειδικά με το ΔΝΤ, αλλά και η επιβεβαίωση πως θα απαιτηθούν μέτρα 5 δισ. ευρώ για να κλείσει η αξιολόγηση.

Μεικτές τάσεις καταγράφουν οι μετοχές των τραπεζών με την Πειραιώς να κερδίζει 1,14% και τους τίτλους των Εθνική και Eurobank να χάνουν 0,46% και 1,03% αντίστοιχα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 550,50 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,15%. Ανοδικά κινούνται 19 μετοχές, 25 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και διαμορφώνεται στα 3,45 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,16%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:MIG +7,95%, Ιντρακάτ +3,72%, Unibios +3,13% και Σωήνουργεία Κορίνθου+2,07%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ευρωπαϊκή Πίστη -5,00%, Τεχνική Ολυμπιακή -2,99%, ΕΛ.ΤΕΧ. 'Ανεμος-2,94% και Πλαστικά Θράκης -2,90%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider