Orion Capital: Καλό σημείο για αγορές οι 500 μονάδες στο ΧΑ

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Orion Capital: Καλό σημείο για αγορές οι 500 μονάδες στο ΧΑ

Αρνητική αποδείχθηκε η «πρεμιέρα» του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο «κλαμπ» των αναπτυσσόμενων αγορών, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να υποδέχεται το νέο του status, καταγράφοντας πτώση 1,25% για να κλείσει στις 541,70 μονάδες.

Αν και η συνεδρίαση της Δευτέρας ήταν η τέταρτη διαδοχική πτωτική για την ελληνική αγορά, ήταν η πρώτη με το νέο καθεστώς και για τον λόγο αυτόν αποκτά τη δική της βαρύτητα. Ωστόσο οι πιέσεις της Δευτέρας δεν αποτελούν έκπληξη, αφού η πτωτική τροχιά είχε προεξοφληθεί από το σύνολο σχεδόν των παραγόντων της αγοράς.

Η μετάβαση του ελληνικού χρηματιστηρίου στη νέα εποχή στιγματίστηκε από τις έντονες ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν στον τραπεζικό κλάδο.

Δεδομένου ότι οι υποχρεωτικές αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων ολοκληρώθηκαν, παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς επισημαίνουν πως πλέον οι καταλύτες για τις κινήσεις στο ταμπλό θα είναι περιορισμένοι και πολύ συγκεκριμένοι.

Από την ερχόμενη εβδομάδα και δη με την έλευση του Απριλίου, οι αναλυτές εκτιμούν πως αποκλειστικός καταλύτης για την πορεία της ελληνικής αγοράς θα είναι οι εξελίξεις που συνδέονται με την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

«Αυτό που καίει πλέον το ελληνικό χρηματιστήριο είναι πότε θα κλείσει η διαπραγμάτευση. Το θέμα είναι θεμελιώδες και όλοι προσδοκούν σε καλά νέα, το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε, μιλώντας στο insider.gr, o Μanaging Partner της Orion Capital, Γιάννης Καλογεράκης.

Επαναδιατυπώνοντας τη θέση του πως η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι «υπερπουλημένη», ο κ. Καλογεράκης προβλέπει βραχυπρόθεσμα ήπια διόρθωση στα επίπεδα των 500 – 510 μονάδων. «Πρόκειται για ένα καλό σημείο, βραχυπρόθεσμα πάντα, για να τοποθετηθούν οι επενδυτές», εξηγεί.

Για τον Μanaging Partner της Orion Capital, η επιστροφή του ελληνικού χρηματιστηρίου στο status των αναδυόμενων αγορών μπορεί να του προσφέρει ένα «πολύ καλό συγκριτικό πλεονέκτημα, γιατί μπορεί να ξυπνήσει καλές μνήμες της εποχής του 2000».

«Η επιστροφή της ελληνικής αγοράς στις αναπτυσσόμενες αγορές δεν είναι πισωγύρισμα. Σε ένα τραπέζι καλό είναι να καθόμαστε εκεί που πρέπει, εκεί που μας αρμόζει…», σχολιάζει με νόημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider