Με αρνητικό πρόσημο κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα των συναλλαγών της Πέμπτης, με το τζίρο να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 685,44 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,60%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,42 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 12 μετοχές, 23 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Οι συνεχιζόμενες πιέσεις σε τραπεζικές μετοχές επιδρούν αρνητικά στο κλίμα και οι όποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν είναι αρκετές για να απορροφήσουν τις πιέσεις.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (-1,89% στα 0,650 ευρώ), της Alpha Bank (-1,07% στα 1,292 ευρώ) και της Εθνικής (-0,56% στα 1,773 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,06%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,30%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τεχνική Ολυμπιακή +4,57% και Ανδρομέδα +4,21%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Επίλεκτος -8,81% και της Eurobank -1,89%.

Και σήμερα η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη στο 13ο Roadshow που διοργανώνει η ΕΧΑΕ στο Λονδίνο και στις συναντήσεις των εισηγμένων με ξένους θεσμικούς επενδυτές και funds.

Ειδικό ενδιαφέρον θα έχει σήμερα η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, την οποία οι επενδυτές αναμένουν προκειμένου να συλλέξουν μηνύματα για την βραχυπρόθεσμη πολιτική της κυβέρνησης.