Χρηματιστήριο: Σε προσφυγικό και αξιολόγηση η προσοχή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Σε προσφυγικό και αξιολόγηση η προσοχή

Με μικρά κέρδη άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με την αγορά να έχει στραμμένη την προσοχή στη σημερινή κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό και στις σημερινές διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με το Νίκο Χρυσοχοΐδη, διευθύνοντας σύμβουλο της Ν. Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή τόσο η σημερινή συνεδρίαση, όσο κυρίως η αυριανή οπότε έχουμε triple witching στα παράγωγα και μερική ολοκλήρωση του rebalancing θα κρίνουν την βραχυπρόθεσμη τάση.

Όπως σημειώνει, η μετάβαση του ΧΑΑ από την κατηγορία «developed» στην κατηγορία «advanced emerging market» από τον οίκο FTSE, μετά το κλείσιμο της αυριανής συνεδρίασης αναμένεται να αυξήσεις τις εισροές κεφαλαίων σε επιλεγμένες μετοχές.

Πιθανή υπέρβαση των 590 μονάδων θα οδηγήσει πιο κοντά στη διάσπαση των 620 μονάδων που αποτελούν τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αναμένεται μια κίνηση μεταξύ 550 -580 μονάδων, όπως αυτή που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Καταλύτης εξελίξεων θα είναι η πορεία της αξιολόγησης. Αν κλείσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα, τότε το ΧΑΑ λαμβάνει καλύτερη θέση για την υπερβαση των 590 μονάδων. Δεδομένου ότι την επομένη εβδομάδα θα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών θα πρέπει να αναμένεται μια υποχώρηση τους συναλλακτικούς τζίρους, κάτι που ενδεχομένως να ανακόψει τη δυναμική της ελληνικής αγοράς.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 573,63 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,33%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,25 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 37 μετοχές, 13 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,49%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αλουμύλ+9,13%, Centric Συμμετοχών +7,37%, Ικτίνος +4,29% και Πλαίσιο +3,27%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Εκτέρ -9,77%, Μαθιός Πυρίμαχα -9,09%, Χατζηκρανιώτη -7,89% και ΒΙΣ-6,25%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider