«Μηδένισε» στο τέλος της συνεδρίασης το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μηδένισε» στο τέλος της συνεδρίασης το Χρηματιστήριο

Στην απώλεια όλων των κερδών που κατέγραφε ενδοσυνεδριακά οδηγήθηκε στο κλείσιμο των συναλλαγών της Δευτέρας το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές.

Η κεφαλαιαγορά έδειξε αδυναμία στη διατήρηση των 540 μονάδων με το κλίμα να επιβαρύνεται από έκθεση της Morgan Stanley στην οποία υποστηρίζεται ότι η πραγματική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας δείχνει ακόμη μακριά.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο τραπεζικός κλάδος, από τον οποίο διασώθηκαν μόνον η Εθνική με άνοδο 2,41% και η Alpha Bank με κέρδη 1,12%. Ο τίτλος της Εθνικής υποστηρίχτηκε από έκθεση της Moody's που έκρινε credit positive την πώληση της Finansbank, σημειώνοντας πως αν και περιορίζει τη γεωγραφική διαφοροποίηση της τράπεζας, θα ενισχύσει τη ρευστότητα και τα κεφάλαιά της.

Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς (-4,12%) και της Eurobank (-2,43%) παρά την προαναγγελία έλευσης των ξένων βασικών τους μετόχων στην Αθήνα για συναντήσεις με την κυβέρνησης.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με κέρδη 0,07% στις 534,72 μονάδες. Ο τζίρος των συναλλαγών ήταν εξαιρετικά μικρός και διαμορφώθηκε στα 45,7 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν οι 44 σημείωσαν άνοδο, 53 απώλειες και 78 παρέμειναν αμετάβλητες.

Τεχνικά η αγορά παραμένει σε καθοδικό κανάλι με την πρώτη τεχνική στήριξη να είναι στις 503 μονάδες και τη δεύτερη στις 471 μονάδες, ήτοι στα ιστορικά χαμηλά της ελληνικής αγοράς. Για να θέσει τις βάσεις για αξιόπιστη ανοδική αντίδραση το Χρηματιστήριο θα πρέπει να ανακτήσει βραχυπρόθεσμα τις 560 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider