Ανοδική αντίδραση την Τρίτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδική αντίδραση την Τρίτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με θετικό πρόσημο άνοιξε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας την ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών. Πρωταγωνιστές της ανόδου είναι οι τραπεζικοί τίτλοι, οι οποίοι άλλωστε πρωταγωνίστησαν και στην πτώση της αγοράς τις προηγούμενες ημέρες.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών κερδίζει 2,83%. Την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας (+5,39%) και ακολουθούν οι μετοχές των Eurobank με κέρδη 3,28%, Alpha Bank με κέρδη 2,67% και της Πειραιώς με κέρδη 2,66%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημειώνει άνοδο 2,06% στις 554,34 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 23 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινούνται άνοδο καταγράφουν 19 μετοχές, 8 πτώση και 14 είναι αμετάβλητες.

Χρηματιστικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν θετική την επανάκτηση των επιπέδων των 550 μονάδων, ωστόσο σημειώνουν πως αν και οι αποτιμήσεις σε όλες τις μετοχές είναι ελκυστικές η σημερινή άνοδος δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ανοδική αντίδραση μετά το πτωτικό σερί των προηγούμενων ημερών.

Όπως υπογραμμίζουν οι ανησυχίες των επενδυτών για την έκβαση της πρώτης αξιολόγησης των θεσμών, αλλά και τις πολιτικές ισορροπίες στην Ελλάδα θα διαμορφώσουν το κλίμα στο Χρηματιστήριο βραχυπρόθεσμα. Οι ίδιες άλλωστε ανησυχίες έχουν οδηγήσει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στα υψηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο 2015, με το 10ετές ομόλογο να διαπραγματεύεται σήμερα με απόδοση 9,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider