Τραπεζικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραπεζικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, με τις πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές να επιβαρύνουν το κλίμα και να μην επιτρέπουν στην αγορά να ακολουθήσει την άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημειώνει πτώση 5,51% και οι μεγαλύτερες απώλειες εντοπίζονται στην μετοχή της Πειραιώς που υποχωρεί κατά 7,04% στα 0,1980 ευρώ. Ακολουθούν η Eurobank (-5,91%), η Εθνική (-4,09%) και η Alpha Bank (-2,91%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 10,08%. Αντίσταση στην πτώση δείχνουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+0,78%), του ΟΛΠ (+1,41%) και του Τιτάνα (+0,12%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 549,02 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,69%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,15 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 13 μετοχές, 31 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως η διάσπαση των 557 μονάδων φέρνει πλέον την αγορά πιο κοντά στην στήριξη των 470 μονάδων, η οποία αποτελεί και το ιστορικό χαμηλό για το χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τους ίδιους η ειδησεογραφία η οποία περιστρέφεται γύρω από την ψήφιση του ασφαλιστικού, η διάσταση απόψεων που καταγράφεται μεταξύ κυβερνητικών και Ευρωπαίων αξιωματούχων για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση εγχειρημάτων αποκρατικοποίησης που βρίσκονται σε τελικό στάδιο (ΟΛΠ, ∆ΕΣΦΑ) θα εξακολουθήσουν να πιέζουν την αγορά βραχυπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider