Χρηματιστές: Το Μαξίμου πρέπει να κάνει υπερβάσεις

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστές: Το Μαξίμου πρέπει να κάνει υπερβάσεις

Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση πως πρέπει «να κάνει υπερβάσεις» προκειμένου να διατηρήσει εντός τροχιάς το ελληνικό πρόγραμμα, ώστε σταδιακά να «πάρει μπρος» η οικονομία, στέλνουν απευθείας από τα dealing rooms οι χρηματιστηριακοί αναλυτές.

Όπως τονίζουν χρηματιστηριακοί κύκλοι στο insider.gr, δεδομένης της κρίσιμης συγκυρίας και της άρρηκτης σχέσης μεταξύ της πορείας του ελληνικού χρηματιστηρίου και της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης της χώρας, «δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να κάνει υπερβάσεις από εδώ και στο εξής».

Όσο για τη φύση των υπερβάσεων αυτών, οι χρηματιστηριακοί κύκλοι επικεντρώνονται στην ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, αλλά και της αποφασιστικής προώθησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. «Μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις είναι τα δύο μέτωπα στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, οι χρηματιστηριακοί κύκλοι εξηγούν στο insider.gr πως οι πιέσεις των τελευταίων ημερών προέρχονται κατά κύριο λόγο από εξωγενείς παράγοντες και όχι τόσο από τις εξελίξεις στο εγχώριο σκηνικό.

«Η αρνητική εικόνα που εμφανίζει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αποδίδεται στις διεθνείς εξελίξεις και κυρίως σε ό,τι αφορά τους φόβους για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και την ελεύθερη πτώση στην οποία έχει επιδοθεί η τιμή του πετρελαίου», τονίζουν.

Ωστόσο, όπως εξηγούν, το μεγάλο στοίχημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι να μην ξεπερνά σε πτώση τα διεθνή χρηματιστήρια. «Η ελληνική αγορά δεν χρειάζεται να ξεχωρίζει γιατί πέφτει περισσότερο από τις διεθνείς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider